Cactus quesadilla

Cactusbladeren worden ook wel nopal of nopales genoemd. Cactusblad wordt veel in de Mexicaanse keuken gebruikt. Hier verwerken ze cactusblad in salades, taco’s, door gehakt of bij eieren en velen zweren ook bij de geneeskrachtige werking van cactusblad. Maar gooi ze ook gerust eens in de blender, gemengd met sinaasappelsap; een heerlijk en gezond sapje! Vergeet niet eerst de naalden en randen te verwijderen. 🙂

Ingrediënten:
4 tortilla’s
2 cactusblad
1 rode ui (fijngesneden)
1 knoflookteentje (fijngesneden)
2 jalapeño (fijngesneden)
125g creme fraiche
150g cheddar (geraspt)
Olijfolie

Bereiding:
1. Verwijder de stekels van het cactusblad door met een schilmesje horizontaal te bewegen over het blad en de stekels er af te schrapen/snijden. Snijd de rand rondom het cactusblad af. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes.
2. Kook de cactusblad ca. 10 minuten in een pan met kokend water en zout. Giet vervolgens af en laat uitlekken.
3. Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de cactusblad toe en bak ca. 5 minuutjes mee.
4. Besmeer de helft van de tortilla met crème fraiche en beleg vervolgens met de cactusblad, ui, knoflook en wat cheddar. Vouw de tortilla’s dicht.
5. Verhit wat olijfolie in een koekepan en bak de quesadilla’s kort totdat deze goudbruin en knapperig is. Snijd vervolgens in puntjes.